Statiegeld flessen actie

  • Statiegeld flessen actie

Beste ouders van de Triangel

Op donderdag 6 juni 2019 neem ik, Gera Geurts, samen met mijn zoon Erwin en nog enkele familieleden deel aan de 14e editie van de Alpe d’HuZes.
Een sportief fiets- en wandel-evenement , waarbij op één dag, één of meerdere keren de 13,8 kilometer lange, Alpe D’Huez in Frankrijk wordt beklommen. De berg heeft een stijgingspercentage van 7,9 % en telt 21 haarspeldbochten. 

Het doel van dit evenement is om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen, wat gebruikt wordt voor onderzoek en behandeling van kanker. In Nederland krijgen jaarlijks nog zeker meer dan 100.000 mensen de mededeling dat ze aan deze ziekte lijden. Wij nemen als familie deel aan dit evenement, omdat wij geconfronteerd zijn met terminale kanker in de familie.

In samenwerking met Basisschool de Triangel organiseer ik, vanaf maandag 8 april t/m vrijdag 19 april 2019 een ‘Lege Flessen Actie’, waarbij door de leerlingen zoveel mogelijk lege plastic drinkflessen (met statiegeld)  worden verzameld. Het statiegeld wat hiermee opgehaald wordt, komt helemaal ten goede aan mijn sponsorbijdrage voor het KWF Kankerfonds. De flessen kunnen op het schoolplein, tussen de twee containers, (liefst in een plastic zak) worden ingeleverd. Deze week heb ik in de groepen 6, 7 en 8 verteld hoe dit evenement plaats vindt en waarom. Daardoor zijn deze kinderen zeer gemotiveerd om aan de actie deel te nemen. In de overige groepen zullen de leerkrachten hier zelf tekst en uitleg over geven. 

Natuurlijk hoop ik op zoveel mogelijk flessen. Alvast hartelijk bedankt!
Gera Geurts-Joosten  

www.opnaardetob.nl

Terug naar het overzicht

Het digitale Jeugdprinsenbal

Het digitale Jeugdprinsenbal

Toch nog een Jeugprinsenbal?

Afscheid van 2020

Afscheid van 2020

Afscheid van 2020

Surprise in groep 7

Surprise in groep 7

Sinterklaasfeest in groep 7