dag 7 komt eraan.......

Daar zijn we weer...... goedemorgen allemaal...... alweer een nieuwe lange zonnige dag voor ons allemaal!! Wij hebben er weer zin in.....jullie ook?

Vandaag gaan we een beetje een "vies" werkje doen. Vraag wel even aan papa of mama of dit ook mag hé?! Laat papa of mama op een gladde ondergrond (tafel, aanrecht, zeiltje, placemat etc) een lekkere flinke klodder scheerschuim (of iets wat daar op lijkt....) spuiten. Zorg dat jij niet je allermooiste of nieuwste trui aan hebt..... Ga nu met je handen het schuim mooi vlak uitstrijken. Als dat klaar is, ga je hele mooie letters in het schuim "schrijven" met je vingers. Als je nog geen letters kent, mag je gewoon mooie zelfbedachte letters maken......... en als je er al wel een paar kent mag je die proberen te schrijven.....of je naam......of een kort ander woordje.... Wij zijn heeeeeeeel benieuwd wat jullie allemaal voor elkaar toveren!! Als je een woordje of een letter klaar hebt, kan je het schuim weer uitsmeren en weer een nieuwe maken. Zo kan je heeeeeel veel mooie letters en woordjes oefenen. Veel kliederplezier!!  Oh ja.....als je klaar bent je handen goed wassen, maar ook even helpen om alles weer netjes schoon te maken hé! Dat hoort er ook bij........

Tip 2 voor vandaag is METEN. Zoek daarvoor een liniaal of iets anders waar je mee kan meten. Ga op zoek in je huis of in je tuin naar spulletjes die even lang zijn als jouw liniaal. Gevonden? Pak dan een vel papier en stiften, en teken maar eens wat jij gevonden hebt. Klaar? Zoek nog meer spulletjes die even lang zijn en teken het maar weer op je vel. 

Als je dit laatste werkje heel gemakkelijk vindt, mag je ook aan papa of mama vragen of ze je willen uitleggen hoe je iets kan opmeten. Dat je de "0"  van de liniaal bij het begin van een spulletje moet leggen, en dan op je liniaal kan lezen tot waar dat spulletje komt. Je mag dan ook nog een vel maken met tekeningen erop waar je bij schrijft hoe lang het is.  

Heel veel succes allemaal weer.....en tot de volgende keer (hee.....dat rijmt!!)

Dikke knuf van de juf (hee....dat rijmt ook al....)

(extra tipje voor een keertje:  als papa  of mama de was gaat ophangen, moet je maar eens vragen of jij mag helpen. Wasknijpers aan de was knijpen is een hele goede training voor je vingers, en je kunt er leuke opdrachtjes mee doen......... kleur bij kleur ophangen; alle sokken sorteren en mooi in setjes van 2 ophangen; alle was van lang naar kort ophangen enz enz. En zeker weten dat papa en mama heel blij zijn met deze hulp!!!!) 

Terug naar overzicht