dag 19 is Goede Vrijdag

Goedemorgen allemaal...........vandaag is alweer een speciale dag.............het is vandaag namelijk Goede Vrijdag.............. een beetje een gekke naam, want op deze dag denken we aan het verhaaltje dat Jezus gevangen werd en aan het kruis gemaakt werd.............. nou zeg, dat is toch helemaal niet goed!!! En toch zeggen we Goede Vrijdag, omdat het nu echt bijna Pasen is.... als je thuis een kinderbijbel hebt, zou je het verhaaltje van Goede Vrijdag eens kunnen lezen met papa of mama. 

Omdat het dus echt bijna Pasen is, gaan we vandaag leren koken met eitjes. Misschien mag je wel een recept maken voor het paasontbijt dit weekend.............. We leren hoe we gevulde eieren kunnen maken, en hoe we eiersalade kunnen maken. We sturen de recepten even via de mail, want die passen hier niet op deze app. Veel plezier met kokkerellen, en alvast smakelijk eten!!

Als 2e tip hebben we voor jullie nog een huisnummerbingo bedacht. Teken op een vel papier maar eens mooie huizen in een rij (net als op de foto in de app). Laat papa of mama cijfers op de huizen schrijven, of..........als je  zelf al heel goed cijfers kan schrijven mag je het ook zelf doen natuurlijk. Als je vandaag of dit paasweekend een wandeling door de wijk gaat maken, neem je je vel papier en een stift mee. Speur dan goed naar huisnummers op de huizen in je wijk. Zie je een huis met een nummer die ook op jouw blad staat? Dan mag je dat huis kleuren!! Probeer alle huisnummers maar eens te zoeken!! 

Wij wensen jullie allemaal heeeeeeeele fijne paasdagen!! Maandag zijn jullie een extra dagje vrij, en dan horen jullie dinsdag weer van ons!! Doe de paashaas de groetjes van de juffen als je hem ziet!!

Terug naar overzicht