alweer een nieuwe dag.......

Goedemorgen allemaal......... het is vandaag alweer een mooie nieuwe dag. En alweer een dagje dichter bij de dag dat we weer naar school mogen. Streep maar een vakje af van je aftelkalender! Dat hebben wij ook al gedaan......

We gaan maar snel beginnen...... met tip 1 van vandaag:  Het is een mooie dag om te zaaien. We gaan kruidenmannetjes maken. Daarvoor heb je nodig: 

*iets om in te zaaien (bv een lege wcrol; een lege eierschaal, een klein potje)

* watjes of potgrond

* tuinkerszaadjes (of radijsjes, worteltjes, alfalfa of andere kleine zaadjes)

En zo kun je de kruidenmannetjes maken: Versier je eierschaal of wc-rol of potje als een mannetje. Kijk maar eens naar de foto in de app. Maak nu de watjes of potgrond een beetje vochtig en stop die voorzichtig in je potje/rolletje/eitje. Leg een paar zaadjes op die vochtige watjes of potgrond. Zet je mannetje op een lichte plek in je huis, en zorg dat je de watjes/potgrond zeker iedere dag een beetje vochtig maakt. Kijk elke dag goed of de haartjes van je mannetje al groeien. Leg een papiertje en een pen naast je mannetje. Zet iedere dag een streepje. Hoeveel dagen/streepjes duurt het voordat de haartjes beginnen te groeien?? Zet 'm op!!!!! Enne....als de haren te lang worden, kun je ze een beetje knippen en lekker op je boterham doen.............mmmmmmm............................Smakelijk!

Onze 2e tip voor vandaag is een lego-bouw-spelletje.... Haal je lego of duplo maar eens voor de dag. En pak een dobbelsteen en een vel papier. Schrijf op je vel papier de cijfers 1 t/m 6. Schrijf achter elk getal een kleur (waar je ook legosteentjes van hebt).  Nu gooi je met de dobbelsteen...........kijk wat je gooit.............welke kleur hoort daarbij?.............pak een legosteentje met die kleur en leg hem voor je neer............gooi opnieuw..........welk getal.....welke kleur.............. pak dit steentje en bouw hem bovenop je vorige steentje............ga zo door tot je toren niet meer hoger kan, of je legostenen in die kleur op zijn!! Wie bouwt er zo een heeeeeele hoge toren?? (Als je ook al grotere cijfers kent, mag je natuurlijk ook met 2 dobbelstenen spelen, en dus op je papier de cijfers 1 t/m 12 zetten........ leuk misschien voor groep 2.....)

Doe je best jongens en meisjes.............alvast een vette high five van de juf!!

Terug naar overzicht