dag 14 alweer......

Goedemorgen daar............ jeetje..........er is alweer bijna een week voorbij..........toch vliegt de tijd ook thuis .....vinden jullie niet? Vandaag nog even werken, en dan is het weer weekend!! En wat voor een weekend!!!! Eentje met heel veel mooi weer!! Jullie hebben het verdiend...........zo hard gewerkt weer deze week!!!

Omdat het zo'n mooi weer wordt hebben we voor vandaag 2 buiten-tips..........

tip 1: neem je stoepkrijt mee naar buiten, en teken daar maar eens een mooie hinkelbaan! In het plaatje van de app kun je zien hoe die eruit ziet. Als je dat nog een beetje moeilijk vindt, mag je ook vragen of papa of mama even helpen. Als hij klaar is, hinkel je er maar eens op los. Dat gaat zo: je springt eerst naar de 1, dan naar de 2 enz enz.  Probeer het  eerst maar eens met 2 voeten tegelijk........en als dat goed gaat, maar eens op 1 been, of als een kikker, of achterstevoren, of.............. bedenk maar heel veel verschillende manieren. En als je in groep 2 zit kun je misschien ook al springen met een nummertje overslaan......dus van 1 naar 3, en dan naar ???? Of misschien wil je een gekkie-hinkelbaan maken. Waar de cijfervakjes niet netjes achter elkaar liggen, maar helemaal door elkaar................. maak er maar eens een gekke springboel van....... 

Onze 2e tip voor vandaag (of in het weekend) is een lente-speur-wandeling. Ga lekker met je papa of mama de wijk in, en neem een vel papier mee. Zet je speurogen op, en zoek maar eens goed rond of je al lente-dingetjes tegenkomt............. bloemetjes die al groeien. of mooie bloesem aan de bomen, misschien wel vogeltjes die een nestje aan het bouwen zijn, of een bij die rondzoemt op zoek naar honing..........zoek maar eens goed!! En als je iets gevonden hebt teken je het op je blad. Wij zijn benieuwd wat jouw speurogen gevonden krijgen!!! Zet hem op!!

Nou, lieve kinderen............. doe je best weer............en voor straks: FIJN  ZONNETJES-WEEKEND...... een hele vette boks van de juffen!!

Terug naar overzicht