en daar is dag 13.............

Hallo jongens en meisjes........goedemorgen weer allemaal.............lekker geslapen? Wat een lekker weertje was het gisteren hé? Hebben jullie er van genoten? Fijn buitengespeeld?

Vandaag hebben we weer een leuk paaswerkje voor jullie. We gaan een paashaas vouwen. Kijk maar eens goed naar de foto's bij de app. Misschien weet je nog wel hoe je een vlieger moet vouwen, en anders kun je naar het voorbeeld kijken. Als je nog niet zo vaak gevouwen hebt, heb je misschien papa of mama even nodig om het samen te doen. Voor dit vouwwerkje heb je vierkante vouwblaadjes (of gewone blaadjes waar je vierkanten van knipt) nodig, een vel papier en lijm. Vouw eerst maar eens 7 mooie vliegers. Daarna mag je ze zo op je vel papier plakken dat er een mooie paashaas tevoorschijn komt. (Je mag stiekem gerust op het voorbeeld kijken hoor). Als hij goed gelukt is kan je hem op een mooie plek in huis ophangen. Dan weet iedereen dat het al bijna pasen wordt........ En weet je...... als je zin hebt om er nog meer te maken........... ik denk dat opa's en oma's en mensen in de buurt ook heel blij worden als ze zo'n mooie paashaas in de brievenbus krijgen. Dan kunnen zij hun huis ook al een paas-feest-gevoel geven. Is dat geen goed idee????

Het 2e werkje voor vandaag is een puzzelwerkje. Je hebt vast en zeker wel een puzzel in huis. Ga die maar eens lekker maken............ en als je dat saai vindt............of makkelijk...........dan weten wij wel een moeilijkere opdracht................ Pak dan 2 (of 3!) puzzels uit de kast en kiep ze allemaal door elkaar op tafel. En ga die puzzels dan maar eens allemaal maken. Pffff. ....dat is niet meer zo makkelijk...........en al helemaal niet saai!! Doe je best allemaal!!

Als je een verhaaltje wilt luisteren tijdens het puzzelen (of zomaar lekker in je bed of op de bank) dan hebben wij hier nog een leuke site (kan ook op de telefoon....): www.wepboek.nl     Als je daar naar de kindersite gaat vind je wel 20 boeken die je kunt luisteren............ 

Veel plezier vandaag..............maak er een fijne dag van!! Dikke knuf van de juf............

Terug naar overzicht